සති දෙකක් සඳහා ඔබ ආහාරයට ගන්නා අමතර සීනි (Added Sugar) නැවැත්වීමෙන් ඔබේ ශරීරය පුදුම සහගත ලෙස වෙනස් විය හැකියි. සීනි නැවැත්වීමෙන් පසු ඔබේ ශරීරයේ ඇතිවන ප්රධාන වෙනස්කම් ලෙස ශරීර ශක්තිය වැඩි වීම සිදු වේ. දවස පුරා ඔබට වඩා ස්ථාවර ශක්තියක් දැනෙන අතර මීට හේතුව වන්නේ රුධිරයේ සීනි මට්ටම නිතර ඉහළ යාම සහ පහළ වැටීම නතර වීමයි.
ශරීරයේ බර අඩු වීම සිදු වේ. අනවශ්ය කැලරි ප්රභවයක් වන සීනි ඉවත් කිරීමෙන් බර අඩු වේ. විශේෂයෙන්ම උදරයේ තැන්පත් වී ඇති මේදය අඩු වීමක් දැකිය හැකියි. එමෙන්ම සම පැහැපත් වීමත් මෙහි තවත් වාසියක්. සීනි නිසා ඇතිවන දැවිල්ල (Inflammation) අඩුවීමෙන් සමේ පැහැපත් බව වැඩි දියුණු වී, කුරුලෑ වැනි සමේ ගැටලු අඩු වී යයි. එසේම රුධිරයේ සීනි මට්ටම ස්ථාවර වන විට, මොළයේ ක්රියාකාරිත්වය සහ යමක් කෙරෙහි අවධානය යොමු කිරීමේ හැකියාව (Focus) වැඩි දියුණු වේ.
සතියකට වඩා කාලයක් සීනි භාවිතයෙන් තොර වූ විට පැණිරස ආහාර කෙරෙහි ඔබේ මොළයට ඇති දැඩි ආශාව සැලකිය යුතු ලෙස අඩු වී පාලනය කර ගැනීමට පහසු වනවා මෙන්ම ආහාර ජීරණ පද්ධතියේ සහ බඩවැල් වල ඇති නිරෝගී බව සහ බඩවැල් තුළ සිටින ක්ෂුද්ර ජීවීන්ගේ සමතුලිතතාවයක් (Gut Health) ඇති කිරීමට සීනි අඩු කිරීම උපකාරී වේ.